lunes, 22 de febrero de 2021

MOVIMENT BLACK LIVES MATTER

 Black Lives Matter 

                                                         "Viure sent negres"
      

Aquest moviment naix d'una publicació en les xarxes socials, el Black Lives Matter que ha provocat discussions sobre la raça i la desigualtat a tot el món, principalment a Estats Units. 

En aquesta conversa amb Mia Birdsong, els tres fundadors del moviment en qüestió comparteixen el que han aprés sobre el lideratge i on busquen esperança i inspiració enfront de realitats doloroses.

El moviment va començar en 2013 sent una etiqueta un any després de la mort de Trayvon Martin a Florida. Però el que va iniciar com un moviment en xarxes socials va prendre un gran impuls després de la mort del jove negre Michael Brown en 2014 a les mans d'un policia blanc. Des de llavors, es va convertir en una organització que s'ha expandit des de llavors no sols als Estats Units, sinó al Canadà i el Regne Unit. 

Un moviment global

El projecte creat per Garsa, Khan-Cullors i Opal Tometi —els qui es descriuen com a líders negres radicals— ha augmentat la seua visibilitat en els últims anys, però va tindre un nou moment de visibilitat al maig de 2020 després de la mort de George Floyd a les mans d'un policia blanc a Minneapolis, qui per quasi 9 minuts va pressionar el seu genoll sobre el coll de Floyd.

L'agent responsable, Derek Chauvin, va ser acomiadat i enfronta càrrecs d'homicidi involuntari i homicidi sense premeditació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

LA COMPETENCIA DIGITAL