lunes, 22 de febrero de 2021

MOVIMENT BLACK LIVES MATTER

 Black Lives Matter 

                                                         "Viure sent negres"
      

Aquest moviment naix d'una publicació en les xarxes socials, el Black Lives Matter que ha provocat discussions sobre la raça i la desigualtat a tot el món, principalment a Estats Units. 

En aquesta conversa amb Mia Birdsong, els tres fundadors del moviment en qüestió comparteixen el que han aprés sobre el lideratge i on busquen esperança i inspiració enfront de realitats doloroses.

El moviment va començar en 2013 sent una etiqueta un any després de la mort de Trayvon Martin a Florida. Però el que va iniciar com un moviment en xarxes socials va prendre un gran impuls després de la mort del jove negre Michael Brown en 2014 a les mans d'un policia blanc. Des de llavors, es va convertir en una organització que s'ha expandit des de llavors no sols als Estats Units, sinó al Canadà i el Regne Unit. 

Un moviment global

El projecte creat per Garsa, Khan-Cullors i Opal Tometi —els qui es descriuen com a líders negres radicals— ha augmentat la seua visibilitat en els últims anys, però va tindre un nou moment de visibilitat al maig de 2020 després de la mort de George Floyd a les mans d'un policia blanc a Minneapolis, qui per quasi 9 minuts va pressionar el seu genoll sobre el coll de Floyd.

L'agent responsable, Derek Chauvin, va ser acomiadat i enfronta càrrecs d'homicidi involuntari i homicidi sense premeditació.

domingo, 14 de febrero de 2021

PRESENTACIONS I CONTINGUTS VISTOS A CLASSE

                                       


L'ORIGE I L'EVOLUCIÓ DE LES TIC

A la primera classe de Programari i maquinari en contextos educatius ens introduim de la ma del nostre docent Ricardo a l'orige i evolució de les TIC. 

Comencem a conéixer les tecnologíes de l'informació en Educació com un bon aprenentatge, podem construir alguna cosa i veure sí és eficient i si arriba a altres. 
L'arribada d'internet pels anys 90 dona un canvi radical a la tecnología i concretament a les TIC, com per exemple l'aparició de Google a l'any 1998, la Web 2.0 al 2003 o com les TAC (técniques per a l'aprenentatge col·laboratiu).


Entrem a un món ple d'eines, blogs, agregadors de notícies, serveis de núvols, Wikipedia, marcadors socials i xarxes socials, entre altres més. Tot aixó provoca grans interessos econòmics on les inversions i innovacions tecnològiques en educació van sempre per darrere de les més fortes al món, com l'oci i l'economia, que repercuteix amb una gran varietat de sectors creant d'aquesta manera una gran bretxa digital económica per obtenir la propietat i poder dirigir i controlar aquest món.


Arriben les noves competències que ens donen eines i alfabetitzacions que ens ajuden a tranformar, millorar i fer canvis metodològics amb activitats per incluir continguts de la pedagogia al món digital i on agafa un gran protagonisme el INTEF, Insitut Nacional de Tecnología Educativa del Professorat, institut responsable de l'integració de les TIC en les etapes educatives no universitaries, donant d'aquesta manera suport digital i audiovisual en totes les àrees del coneixement i amb la realització de programes formatius i educatius. 






PLE ENTORNS PERSONALS D'APRENENTATGE

PLE ➰Personal Learning Environment


És pot definir des de dues perspectives: la tecnològica i pedagògica. 

Són conjunts d'eines, fonts d'informació, aplicacions, serveis basats en la web, connexió i activitats agrupats en un o diversos sistemes que ajuden als estudiats a pendre el control i gestió del seu propi aprenentatge.

Les característiques principals del PLE són:
  1. Personalització.
  2. Flexibilitat.
  3. Aprenentatge entre iguals.
  4. Aprenenatge permanent.
  5. Arquitectura descentralitzada.
  6. Espai obert.
Els components d'un PLE:
  • Fan reflexionar / fent
  • Accedir / llegir informació
  • Compartir / reflexionar en comunitat.
Parale·lament a la tecnologia, el desenvolupament de noves teories de l'aprenentatge evoluciones amb el cognitivisme i constructivisme com a base teòrica. 

Les bases pedagógiques estan basades en entorns d'aprenentages
  • Teoria de la complexitat.
  • Comunicats de pràctica.
  • Construccionisme.
  • Connectivisme.



 















LA COMPETENCIA DIGITAL